Duterte urdheron largimin e forcave amerikane

Duterte urdheron largimin e forcave amerikane

47
SHPËRNDAJE

Presidenti i Filipineve, Rodrigo Duterte, është zotuar se do ta prishë aleancën ushtarake 65-vjeçare me Shtetet e Bashkuara, si dhe e ka paralajmëruar Washington-in që të mos e trajtojë kombin e tij si “qilim për fshirjen e këpucëve”.Duterte ka urdhëruar ndërprerjen e 28 ushtrimeve ushtarake vjetore me forcat amerikane, si dhe ushtrimi i vazhdueshëm ambif për aterim në plazhe mes këtyre dy vendeve të jetë i fundit në mandatin e tij gjashtëvjeçar si president, transmeton Express.
“Ky do të jetë i fundit”, ka thënë Duterte, duke iu referuar ushtrimeve ushtarake me SHBA-të.
“Për aq gjatë sa unë të jem këtu, mos na trajtoni si qilim për fshirjen e këpucëve, sepse më pas do t’ju vijë keq për këtë. Nuk do të flas me ju. Gjithmonë mund t’i drejtohem Kinës”, ka thënë ai.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.