Avionët rusë bombardojnë civilët me bomba fosfori

Avionët rusë bombardojnë civilët me bomba fosfori

42
SHPËRNDAJE

Sipas konventave ndërkombëtare në përgjithësi dhe Marrëveshjes mbi Armët Konvencionale të vitit 1980 në veçanti, përdorimi i bombave me fosfor në një vend ku ka civilë, përbën krim.

Njoftohet se sulmi me bomba fosfori që kanë kryer avionët e ushtrisë ruse në Handarat, në afërsi të Halepit, është kundër konventave ndërkombëtare.

Sipas informacioneve të marra nga burime lokale thuhet se avionë të ushtrisë ruse më 8 qershor përdorën bomba fosfor në një sulm ndaj civilëve në Handarat, në veri të Halepit. Si pasojë e këtij sulmi humbën jetën 2 fëmijë dhe u plagosën 6 civilë.

Sipas konventave ndërkombëtare përdorimi i bombave të këtij lloji në një vend, ku ka civilë, përbën krim, veçanërisht në bazë të Marrëveshjes mbi Armët Konvencionale të vitit 1980.

Bomba e fosforit pasi kryen plasjen zbret duke u djegur poshtë dhe pas plasjes së dytë në tokë, vazhdon ende të digjet. Si pasojë e thithjes së ajrit për rreth saj, gjallesat mbyten.

Ndërsa personat që digjen nga fosfori i bardhë nuk kanë shumë shenja tek rrobat e tyre. Djegia kryhet përbrenda trupit dhe poshtë lëkurës. Ndërkohë më vonë djegia përparon nga brenda jashtë. Nëse fillon një djegie e tillë, ajo nuk mund të ndalet.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.