Bilanc tragjik nga aksidentet me vdekje ne FIER

Bilanc tragjik nga aksidentet me vdekje ne FIER

1995
SHPËRNDAJE

Viti 2018 u mbyll me nje bilanc tragjik per numrin e aksidenteve dhe viktimave prej tyre ne Fier. Sipas statistikave te publikuara nga INSTAT Fieri renditet ne vend te trete per numrin e larte te aksidenteve me vdekje . Sipas raportit te publikuar nga INSTAT ne fund te vitit 2018 jane rregjistruar ne Fier 136 aksidente ku 29 persona kane humbur jeten . Vetem ne muajin Dhjetor ne Fier u rregjistruan 18 aksidente me nje viktim.

Sipas statistikave të publikuara nga INSTAT gjatë muajve janar – dhjetor 2018, në rang kombëtar kanë humbur jetën në aksidente rrugore 213 persona ndersa vetem ne Fier 29 persona apo sa gati 14% e totalit .Aksidentet rrugore mbeten ndër shkaktarët kryesorë që marrin jetë njerëzish, kryesisht jetët e të rinjve por megjithate edhe ky vit ka nisur per fat te keq me nje numer te larte aksidentesh . Vetem ne muajin janar te 2019 kane mdoshur ne rruget e Fierit 5 aksidente . Aksidenti me i rende ka ndodhur ne aksin Levan Tepelene ne Varibop ku mbetem dy te vdekur dhe 5 te  plagosur .

Gabimet njerezore dhe shkelja e rregullave te qarkullimit nga drejtues te automjeteve jane shkaqet kryesore te aksidenteve por qe nuk perjashtojne edhe mungesen e sinjalistikes, parametrave jo te duhur te rrugeve tona si dhe kushteve teknike te automjeteve

NeoAlb

S'KA KOMENTE