“Behet nami”me infektime ne kopshte dhe cerdhe ne Fier nga Covid19

“Behet nami”me infektime ne kopshte dhe cerdhe ne Fier nga Covid19

1865
SHPËRNDAJE

Sic dihet Fieri eshte ne zonen e kuqe te Ministrise se Shendetesise nga rastet e shumta te infektimeve nga Covid19. Shifrat e vendosin Fierin mes 3 qarqeve ne vend per numrin e larte te infektimeve. Sipas statistikave te MSh Fieri numeron 916 persona te infektuar me Covid nderkohe qe virusi ka hyre edhe ne institucionet arsimore dhe ne sektore te ndryshem dhe institucione.Vetem ne koshte dhe cerdhe numerohen 15 edukatore kane dale me simptoma nderkohe 3 kane dale pozitive si dhe 3 sanitare dhe nje kuzhiniere. Per kete qellim jane mbyllur cerdhja nr 1, kopshti nr 3 dhe 4.Nderkohe edhe ne shkollat e Fierit ka marre permasa infektimi nga covid ku sipas statistikave te 10 diteshit te fundit jane infektuar me covid 15 mesues dhe 10 nxenes te cilet jane karantinuar

Raportimi i gjendjes shëndetësore të stafit në kopshte dhe çerdhe.


Çerdhja nr 1 –3 edukatore dhe drejtoresha të sëmura ( e mbyllur).
Cerdhja nr 2 -Tre edukatore me simptoma covid të karantinuara dhe sanitare
Cerdhja nr 3..-Një edukatore me simptoma e karantinuar
.Cerdhja nr 4 -Nuk ka raste.
Kopshti nr 2.-Një edukatore pozitive ne spital eshte edhe kuzhinierja me simptoma
Kopshti nr 3 -Me ushqim e mbyllur.
Kopshti nr 3 -Pa ushqim një edukatore e infektuar
Kopshti nr 4 -Imbyllur deri ne 15 nentor
Kopshti nr 5 -Pjatalarësja e karantinuar pozitive
Kopshti nr 6 -Një edukatore me temp dhe ka bërë tamponin.
Kopshti nr 7-Dy edukatore , 1 sanitare jane kthyer jane konfirmuar negative me temperaturë kuzhinierja e karantinuar
Kopshti nr 8 -Një edukatore pozitive me covid ,një edukatore dhe një sanitare e karantinuar.
Kopshti nr 9 -një edukatore e karantinuar.

Megjithate pas masave te marra ne baze te protokollit te Ministrise se shendetesise jane kryer desinfektime per cdo dite ne ambjentet e kopshteve dhe cerdheve .Në cerdhe frekuentojnë 71 fëmijë dhe në kopshte 632.

S'KA KOMENTE