BE i akordon Shqipërisë 90 mln euro per pandemine

BE i akordon Shqipërisë 90 mln euro per pandemine

84
SHPËRNDAJE

Bashkimi Europian i ka ofruar Shqipërisë një shumë prej 90 milionë eurosh ndihmë për ekonominë. 

Komisioni Europian i ka akorduar vendit tonë këtë fond, për ta mbështetur ekonominë shqiptare për të zbutur pasojat e pandemisë së koronavirusit.

Për këtë lajm të mirë ka reaguar dhe amasadori i BE në Shqipëri, Luigi Soreca.

“Ky disbursim do të kontribuojë në zbutjen e pasojave të rënda sociale-ekonomike të pandemisë së koronavirusit në Shqipëri. Ky virus nuk njeh kufij: BE qëndron në krah të Shqipërisë dhe qytetarëve të saj në këto kohë të vështira.

Sa për të gjitha programet mbështetëse të MPJ-së, transaksioni i sotëm pason miratimin e një Memorandumi të Mirëkuptimit (Memorandum Mirëkuptimi) me Shqipërinë, i cili përcakton kushtet e politikës që duhet të plotësohen për disbursimin e këstit të dytë prej 90 milion €.

Këto kushte të politikave lidhen veçanërisht me përmirësimin e qeverisjes ose rritjen e mbrojtjes sociale. Ky program është një demonstrim i fortë dhe konkret i solidaritetit të BE-së me Shqipërinë dhe qytetarët shqiptarë në një kohë krize të paparë”, thuhet në deklaratën e Komisionit Europian.

S'KA KOMENTE