Basha kerkon nga deputetët e tij te ngrene shqetësimin e qytetarëve per...

Basha kerkon nga deputetët e tij te ngrene shqetësimin e qytetarëve per rritjen e cmimeve

17
SHPËRNDAJE

Ditën e sotme është mbledhur Grupi Parlamentar ku kanë diskutuar rreth mbledhjes online të komisioneve Parlamentare.

Bëhet me dije se gjatë fjalës së tij kreu i PD, Lulzim Basha u ka bërë thirrje deputetëve që të dalin në terren dhe të bëjnë publike shqetësimet e qytetarëve.

Gjithashtu kryedemokratika ka bërë me dije se do të ngrihet një grup për të hartuar draftin ligjor për të  adresuar problemet e abuzimit me zgjedhjet dhe shitblerjen e votave.

“Bëhuni zëri i problemeve të qytetarëve. Zbrisni në zonat tuaja dhe bëni publike shqetësimet e tyre. Rritja e çmimeve është skandaloze në kushtet e një varfërie që ka përfshirë shumicën dërrmuese të qytetarëve

Merrni informacion pranë prokurorive për ecurinë e hetimeve për masakrën zgjedhore të 25 prillit. Duhet bërë transparencë e procesit hetimor që po zvarritet me urdhra politik dhe ndjekur në çdo hallkë të gjyqsorit dhe jo vetëm. S’mund të pretendohet për drejtesi të pavarur përsa kohë nuk ndëshkon dhunuesit e procesit zgjedhor.

Ne duhet të bëjmë gjithçka për të ndarë politikën nga krimi me iniciativa ligjore e qytetare dhe denoncuar  aferat e përditshme korruptive të qeverisë më të korruptuar të Europës e ndër më të korruptuarat në botë. Nisni konsultimet me qytetarët në zonat tuaja për reformën teritoriale. Së shpejti do të ngrihet grupi i punës në PD për të hartuar draftin ligjor.

Duhet të bëjmë gati mekanizmat që të adresojmë problemet e abuzimit me zgjedhjet dhe shitblerjen e votës, si dhe reformë zgjedhore dhe instrumente zbatimi që mundësojnë rregulla të barabarta zgjedhore për të gjitha subjektet duke u bazuar në praktikat e mira europiane. S’mund të pretendohet për drejtesi të pavarur përsa kohë nuk ndëshkon dhunuesit e procesit zgjedhor. Ne duhet të bëjmë gjithçka për të ndarë politikën nga krimi me iniciativa ligjore e qytetare dhe denoncuar aferat e përditshme korruptive të qeverisë më të korruptuar të Europës e ndër më të korruptuarat në botë. Nisni konsultimet me qytetarët në zonat tuaja për reformën teritoriale”,ka thënë Basha.

S'KA KOMENTE