Balla: Drejtësia po vonon për ‘Gërdecin’ , ‘Partizanin’ dhe ‘CEZ’, të hetohet...

Balla: Drejtësia po vonon për ‘Gërdecin’ , ‘Partizanin’ dhe ‘CEZ’, të hetohet Sali Berisha

30
SHPËRNDAJE

Kreu i Grupit Parlamentar të PS Taulant Balla i bëri thirrje SPAK që të hetojë Sali Berishën, i akuzuar nga SHBA për korrupsion dhe i shpallur “non-grata”.

Ndërkohë Balla shtoi se drejtësia po vonon në disa çështje të rëndësishme si “Partizani”, “Gërdeci” dhe çështja e “ÇEZ”.

Balla: E para është që kallëzimet me kompleksin Partizani, aferën e OSSH apo cështje që do ti thoja ndër më të rendesishmet për drejtësinë, duan një përgjigje të shpejtë nga SPAK, dhe që natyrshëm është që nëse ato vonohen parimi i drejtësisë së vonuar dhe mohuar eshtë i njëjtë edhe për këtë rast. Përshendes faktin që prokuroria po punon dhe ti kerkoj shpejtësi me këto cështje, me personat e veshur me pushtet. Një kerkesë e kahershme që lidhet me shpalljen e Sali Berisha i përfshirë në korrupsion në nivele të lartë nga SHBA, bësoj që SPAK I duhet ti japë një përgjigje kësaj cështje, të filloj hetimet dhe shoqëruar me kërkesën e SHBA. Është e papranueshme që për një shtet partner, strategjik të Shqipërisë, Berisha këtu në Shqipëri nuk shoqërohet me hetime të thella. U deklarua që ka hetime për kompleksin. Ne respektojmë pavarësinë e sistemit të drejtësisë dhe SPAK.

Unë po shpreh këndveshtimit tim për këtë cështje, para se SPAK që të lindte. Unë kam kallëzuar në SPAK për cështjen e CEZ dhe Partizani.

Për fat të mirë pas shumë insistimesh kam dhënë deklarimet dhe nga ai moment kam kuptuar, për Partizanin, prokurori ka marrë deklarimet dhe cështja po ikën në drejtimin e duhur.

S'KA KOMENTE