Baftjar ZEQAJ:Marrveshje me kultivuesit e serave ne ROSKOVEC me sipermarresit ITALIAN

Baftjar ZEQAJ:Marrveshje me kultivuesit e serave ne ROSKOVEC me sipermarresit ITALIAN

999
SHPËRNDAJE

Në vijim të fushatës dhe afër Elektoratit e nevojave të panumërta të tyre, kandidati Zeqaj, sipas programit të shpallur për mundësinë e ndihmës së arritjes së marredhënieve partneritetit me sipërmarrës apo ndermarrje biznesi, të cilat garantojnë edhe tregun e shithes së produktit, ka zhvilkuar nkë takim online me një nga ndërmarrjet grosidte të Rajonit të Pulias (Itali),, për:
Standartizimin dhe orientimin e produkteve bujqësore si domate, patëllxhan, speca, etj, dhe tregtimit të tyre në tregjet italiane etj.

Kjo do të thotë, që në bazë te marrveshjeve kontraktuale midis kultivatorëve të serave në Roskovec, do të kenë një shans shumë të mirë, që përveç përmirësimit në sasi e cilësi të prodhimeve, do të kenë dge orientim produktesh në bazë të ofertës së tregjeve ndërkombëtare, jo vetem në llojin e produktit, por edhe të varieteteve te tyre.


Në zonën e Roskovecit flitet një angazhim i tillë do përfshijë rreth 250 Ha me Sera te gatëshme e në dispozicion.
Kandidati Zeqaj është në kontakt me ndërmarrjen italiane (grosiste), përfaqesuar nga z. Giuseppe Laterza.

S'KA KOMENTE