Asambleja Kombëtare e Bullgarisë miraton propozimin e Macron për heqjen e vetos...

Asambleja Kombëtare e Bullgarisë miraton propozimin e Macron për heqjen e vetos ndaj RMV

156
SHPËRNDAJE

Asambleja Kombëtare e Bullgarisë ka miratuar propozimin e Presidencës franceze të Këshillit të BE-së për fillimin e negociatave për anëtarësimin e Maqedonisë së Veriut në BE.

Kuvendi kombëtar i Bullgarisë i dha mandat kabinetit që të miratojë propozimin francez për Maqedoninë e Veriut.

Ky është hapi i parë i marrjes së dritës së gjelbër për heqjen e vetos dhe nisjes e negociatave mes Maqedonisë së Veriut dhe BE-sëEurodeputetët e miratuan propozimin frncez me 170 vota për dhe 37 kundër, ndërsa 21 abstenuan

S'KA KOMENTE