Ambasadori Britanik ,mesazhe nga Fieri edhe politikes shqiptare

Ambasadori Britanik ,mesazhe nga Fieri edhe politikes shqiptare

274
SHPËRNDAJE

Ambasadori i Britanise se Madhe ne Tirane ,Duncan Norman nga Fieri ku ka pasur nje takim me gazetaret e ketij qyteti  per lirine e medias ,ka dhene mesazhe te qarta edhe per politiken shqiptare dhe ne vecanti per reformen zgjedhore.

Sipas Duncan Reforma Zgjedhore eshte nje hap i rendesishem per Shqiperine ne celjen e negociatave per antresimin ne BE. Ne kemi mbeshtetur Shqiperine ne perpariminne reformave ndaj besojme se edhe vemendja e perkushtimi nga politika shqiptare do te coje ne zgjidhjen e kesaj ceshtje.
Arritja e marrveshjes ne Reformen ne drejtesi eshte nje hap i rendesishem gjithashtu edhe per zgjedhje te lira dhe me te mira per shqiperine dhe shqiptaret. Tani keshilli politik ka ne dore nje marrveshje per reformen qe kerkon ne te ardhmen edhe permiresime por sot per sot kjo marrveshje duhet te kaloj ne kuvend per miratim
 Ambasadori Duncan eshte shprehur gjithashtu interesimit te gazetareve se cfare note vleresuese merr sistemi elektoral ne Shqiperi nderkohe qe ambasadori eshte pergjigjur se cdo demokraci  ne bote ka forma te ndryshme dhe funksionale te sistemit elektoral. Duke qene se kjo varet ne sovranitetin dhe demokracine e shqiperise dhe klases politike ne vend ne nuk mund te themi se cila eshte forma e duhur qe ju mund te zgjidhni.
Nderkombetaret dhe Britaniket do te jene ketu per aq kohe sa ju do te na kerkoni ka thene amabasadori britanik Duncan.

S'KA KOMENTE