Ambasadori i SHBA ,Lu mesazh te rinjeve:Nëse qeveria nuk ju përgjigjet, ju...

Ambasadori i SHBA ,Lu mesazh te rinjeve:Nëse qeveria nuk ju përgjigjet, ju e rrëzoni atë

47
SHPËRNDAJE

Këtë javë, Ambasadori Donald Lu i ka dhënë një leksion, rinisë shqiptare: “Ju kerkoni te keni  pune si te rinjte ne Gjermani . Ju prisni ligjet kunder korrupsionit sic e kane edhe ne Britani dhe ju insistoni te keni liri si ne SHBA dhe ato duhet ti keni sepse jetoni ne demokraci.Ju jetoni në demokraci. Ju duhet të kërkoni dhe nëse qeveria nuk ju përgjigjet, ju e rrëzoni atë. Kështu funksionon demokracia. Në demorkaci, përgjegjësinë dhe pushtetin e keni ju.”

Lu foli nga Rrësheni, ku zhvilloi takimin e parë të Serisë së Bisedave të Ambasadës Amerikane me të Rinjtë. Ambasadori u takua me nxënës të shkollës së mesme, foli mbi punën që Ambasada kryen në Shqipëri, si dhe bashkëbisedoi për të ardhmen, shpresat dhe sfidat e tyre.

You demand jobs like they have in Germany. You expect laws against corruption like they have in the UK. And you insist on personal freedoms like they have in the U.S.

You live in a democracy. If you demand it, your government must respond. Or you will throw them out. For example, at the beginning of the school year, many people, including the opposition, demanded free books for students.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.