2100 femije ulen per here te pare ne bangat e shkolles ne...

2100 femije ulen per here te pare ne bangat e shkolles ne Fier

489
SHPËRNDAJE

Nis viti i ri shkollor . 2100 vogelush ne Qarkun Fier ulen per here te pare ne bangat e shkolles. Vetem ne Fier ky numer shkon ne 889 dhe vjen cdo vit i reduktuar.

Nese do ti referohemi statistikave numri i nxenesve ne total qe frekuentojne kete vit shkollen ne qarkun Fier shkon ne 34 mije  e 24 nxenes  dhe vjen i reduktuar nga viti ne vit. Nese do te krahasonim me vitin 2020 kur ishin 41 mije 379 nxenes, ky numer eshte reduktuar sor me gati 7000 nxenes. Edhe numri i femijeve qe shkojne per here te pare ne shkolle eshte reduktuar nga viti 2020 me gati 874 nxenes.

S'KA KOMENTE