10 vendet me te pasura ne Europe

10 vendet me te pasura ne Europe

2926
SHPËRNDAJE

Kontinenti  Europian ka rreth 100 shtete dhe shumica prej tyre janë të civilizuar dhe me një ekonomi mjaft të zhvilluar. Në këtë arktikull do ju flasim për vendet më të pasura europiane për vitin 2016, sipas të ardhurave për frymë.  Ata janë:

1. Belgjika (37 mijë dollarë)

2. Gjermana  (38 mijë dollarë)

3. Islanda (39 mijë dollarë)

4. Irlanda (më shumë se 40 mijë dollarë) 

5. Suedia (41 mijë dollarë)

6. Hollanda (42 mijë dollarë)

7. Austria (43 mijë dollarë)

8. Zvicra (45 mijë dollarë)

9. Norvegjia (55 mijë dollarë)

10. Luksemburgu  (79. 650 mijë dollarë) 

S'KA KOMENTE